Procedura

Inregistrarea marcii comunitare

Marcile comunitare sunt inregistrate  la EUIPO, European Intellectual Property Office, oficiu regional cu competenta de a inregistra marcile valabile pe tot cuprinsul Uniunii Europene.

Agentia BRAND LEADER este membra a acestei institutii si abilitata astfel sa reprezinte orice persoana de drept privat sau public din Romania, care doreste inregistrarea unei marci comunitare.

Procedura de inregistrare

Pentru inregistrarea unei marci comunitare se depune o singura cerere de inregistrare. Aceasta este examinata atat preliminar cat si in fond, iar daca cererea indeplineste conditiile legale, marca este inregistrata pe tot cuprinsul U.E.

Dupa inregistrare  marca dobindeste protectie uniforma in toata Uniunea Europeana adica in toate cele 28 de state membre ( inclusiv in Romania).

Marca astfel inregistrata va avea acelasi efect in statele membre ale U.E. ca si marcile nationale, nu se substituie marcii nationale ci constituie ea insasi un sistem independent de protectie.

Marcile comunitare anterior inregistrate isi vor extinde in mod automat efectul in toate noile state membre U.E.

Conditii de inregistrare

Marca comunitara trebuie sa aiba aceeasi întindere a protectiei ( aceeasi lista de produse si servicii) pe tot teritoriul Uniunii Europene. Marca comunitara se înregistreaza numai pe acea parte din lista de produse si servicii acceptabila în toate statele membre, întinderea protectiei fiind aceeasi în toate statele .

Daca o cerere de marca comunitara a fost refuzata deoarece nu a putut fi înregistrata în unul sau mai multe state membre, dar putea fi înregistrata în altele, solicitantul poate opta pentru a-si transforma (converti) cererea de marca comunitara în cereri nationale, în statele în care cererea de marca comunitara nu a primit refuz la înregistrare.

Accesati pagina de CONTACT pentru a ne solicita detalii si informatii personalizate referitoare la marca dumneavoastra.