Procedura

Inregistrarea nationala se realizeaza la OSIM, Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci iar marcile astfel inregistrare beneficiaza de protectie si exclusivitate doar pentru teritoriul Romaniei.

Tipuri de marci ce pot fi inregistrate

                               Brand Leader                                                  

                                 VERBALÄ‚                                         COMBINATÄ‚                                          FIGURATIVÄ‚  

Procedura dureaza aproximativ 1 an de zile insa din momentul depunerii cererii marca este blocata si beneficiaza de o protectie provizorie.
In urma indeplinirii tuturor etapelor obligatorii se va emite un Certificat de Inregistrare a marcii ce va oferi un drept exclusiv de folosire a marcii, pentru domeniile de activitate pentru care a fost inregistrata marca, pe teritoriul Romaniei.
Inregistrarea se realizeaza pentru o perioada de 10 ani cu posibilitatea reinnoirii pentru perioade succesive de cate 10 ani.

Etapele  procedurii de inregistrare:

Dupa inregistrarea cererii, aceasta  este publicata, iar in termen de 2 luni de zile orice persoana interesata poate transmite Observatii sau Opozitii privind inregistrarea marcii.

Urmatoarea etapa este Examinarea de Fond, unde se stabileste daca marca intruneste toate conditiile pentru a fi inregistrata.

Marca este apoi din nou publicata in Buletinul Oficial de Proprietate Industriala, urmand a se elibera certificatul de inregistrare a marcii.

In baza unui Contract de consultanta si a unei Procuri de reprezentare, Agentia BRAND LEADER - membra a Camerei Nationale a Consilierilor in Proprietate Industriala, va prelua in totalitate intreaga documentatie si actiunile solicitate de OSIM, incepand cu intocmirea si depunerea cererii de inregistrare pana la obtinerea certificatului de inregistrare.

Documente necesare pentru demararea procedurii de inregistrare:

  • datele firmei (copie CUI ) sau ale persoanei fizice (copie CI ) pe numele careia se doreste inregistrarea + cont, banca
  • sigla / denumirea marcii
  • produsele si/sau serviciile pentru care va fi inregistrata marca

Accesati pagina de CONTACT pentru a ne solicita detalii si informatii personalizate referitoare la marca dumneavoastra.